11:30

Skiljebo SK Dam

Referat

Referat: Gideonsbergs IF Dam2 - Skiljebo SK Dam

En match som Skiljebo vann rättvista där vi ville ge alla minst 45 minuter eller så mycket dom orkar. Vi har 18 spelare med idag men skulle ha haft två uppställniungar om vi inte fått några sjukdommar. Under första halvlek så dominerade Skiljebo ganska tydligt och anföll löpande på våran vänsterkant där Strandis fick jobba hårt för att freda vårt straffområde. Hon gör det bra även om vi inte fick med henne í det offensiva spelet under första halvlek. Vi har svårt att etablera ett eget spel och är slarviga i passningsspelet. Vi vågar inte spela oss ur pressen vilket vi absolut måste klara av då vi tränat mycket på det. Men så är det ju första matchen och lite svårt med positionspelet. Skiljebo leder ganska enkelt med 3-0 i halvtid.
I andra halvleken plockade vi in 7 nya spelare och då fick vi bra tryck mot deras mål. Vi skapar flera bra lägen och tror inte dom var på var planhalva under de första 20 minuterna i andra mer än sporadiska uppspel som ej ledda någonstans.
Vi spelar bättre och har fyra klockrena ribbträffar från distans, och det glädjer mig att vi tar skott då vi vanligen vill spela oss in på mål i alla lägen.
Tyvärr så tappar vi lite sista 10 minuterna då Skiljebo återigen får ta över initiativet och gör två enkla mål vilket kanske inte är helt rättvist men dom gör det bra och är väldigt effektiva på de lägen dom skapar i andra halvlek.
Vi gratulerar Skiljebo för en bra match och låter resultatet tala sitt klara språk då dom vann rättvista...Vi däremot tar med oss att vi fick 18 spelar som fick 45 minuter vardera, samt att Bove, Strandis och Alva spelade hela 90 minuter...Bra tjejer :)
Vi kommer bli bättre och bättre under dessa 7 veckor till seriestart.. Så kämpa på!