• Referat: Gideonsbergs IF Dam2 - Smedjebackens FK

En match där resultatet ej var viktigt men vi gillar alltid att vinna. Första halvlek är vi stabila och lder mycket stabilt med 2-0. Mål av Sara Eklund ass: Racha samt Emma Widen ass: Sra Eklund.. Dom har inte så många lägen under de första 45 minuterna medans vi har 4-5 bra lägen att utöka ledningen men får inte till det riktigt i sista delen av plan. I den andra byter vi ut sex spelare vilket bidrar att vi tappar lite i strukturen och ballansen i laget. Inte för att de sex nya soelarna är dåliga men att ändra som jag gör skapar tyvärr lite obalans och vi tappar spelet. Visst skapade vi lite även under andra men dom tar över mer o mer och sakta men säkert gör dom 2-1 , 2-2 och även 2-3 kom strax efter. Vi gör lite misstag som straffar sig men tycken att alla inhoppare gör en ok insatts men som lag får vi det tyvärr inte att fungera. Det fanns bra saker i både första och andra att ta med och rest lägger vi bakom oss. Division 3/4 Dam 22 apr 0kommentarer
  • Referat: Gideonsbergs IF Dam2 - Västerås IK

Noll noll låter tråkigt men det var det absolut inte. En tuff match där jag tycker att vi har bra grepp om de första 25-30 mnuterna av första halvlek där vi spelar väldigt avslappnat och rullar stundtals bra utan att kunna göra ett mål av vår fördel. Sen kommer VIK in mer i spelet och börjar ta över och sista delen är det en väldigt jämn kamp där båda lagen skapar bra lägen som skulle kunnat leda till mål. Wallert har väl kanske den vassaste som går vi målvakten i ribban.... men oavgjort är nog ett rättvist resultat. Tycker att vi gör det bra och det var svårt att göra byten då alla skötte sig bra. Byterna gjordes mer för att alla ska få speltid. Inhopparna gör det bra även om det blir en hel del förändringar, vilket såklart inte är bästa förutsättningen för att behålla stabiliteten, men det såg inte ut som om det påverkade matchen negativt. Stabilt spel av vår backlinje där Svea agerar väldigt stabild fast det är hennes första match med oss. Racha, Malvina och Emilia mycket bra och metodoskt vid våra uppspel. Skull önska fler vändor i backlinjen för att skapa bättre alternativ i uppspelen. Som jag alltid har sagt att ett stabilt försvarsspel ger trygghet till vårt anfall och det gjorde det verkligen idag. Vårt mittfält är bra påkopplade och skapar många omställningar via våra kanter. Amanda lite ensam som spets där vi skulle behöva få upp den offensiva Mf (10:an) mer in anfall. Alla inhoppare gör det bra, tyvärr blev det inget inhopp för Alva då hon hade känningar i låret. Nu tar vi en lugn nästa helg sen är det bara en match mot Smedjebacken i Fagersta och helgen efter börjar serien, 27 april. Den matchen kommer troligen spelas på söndag 28 april då Önsta ej kommer vara spelduglig och då spelar vi 17.00 på Wenströmska nya. Planera efter det. Division 3/4 Dam 8 apr 0kommentarer
  • Referat: IFK Västerås FK - Gideonsbergs IF Dam2

En märklig match där IFK vinner rättvist men att vi presterar så svagt med ett väldigt bra uppställning. Jätte förvånade! Vi spelade med panik nästan hela matchenoch bortsätt från sista 15 minuterna fanns det noll harmoni i det vi gör. Måste ge lite beröm till Stina i målet, som tar två frilägen. Love på kanten i andra, som jobbade och spelade enkelt. Brianna centralt, som alltid är jobbig att möta, samt Tina i första halvlek, som gör det bra i 10:an rollen. Alex sista inhop som mittback förtjänar såklart också lite beröm. Vi ska inte, med detta lag, förlora så stort mot en seriekonkurent. Jag vet att vi kan bättre och det hoppas jag att ni alla som var med igår också förstår. Vi är starka och vi måste visa det på planen, med rörelse och hårdare arbete. Division 3/4 Dam 7 apr 0kommentarer
  • Referat: Gideonsbergs IF Dam2 - Skiljebo SK Dam

En match som Skiljebo vann rättvista där vi ville ge alla minst 45 minuter eller så mycket dom orkar. Vi har 18 spelare med idag men skulle ha haft två uppställniungar om vi inte fått några sjukdommar. Under första halvlek så dominerade Skiljebo ganska tydligt och anföll löpande på våran vänsterkant där Strandis fick jobba hårt för att freda vårt straffområde. Hon gör det bra även om vi inte fick med henne í det offensiva spelet under första halvlek. Vi har svårt att etablera ett eget spel och är slarviga i passningsspelet. Vi vågar inte spela oss ur pressen vilket vi absolut måste klara av då vi tränat mycket på det. Men så är det ju första matchen och lite svårt med positionspelet. Skiljebo leder ganska enkelt med 3-0 i halvtid. I andra halvleken plockade vi in 7 nya spelare och då fick vi bra tryck mot deras mål. Vi skapar flera bra lägen och tror inte dom var på var planhalva under de första 20 minuterna i andra mer än sporadiska uppspel som ej ledda någonstans. Vi spelar bättre och har fyra klockrena ribbträffar från distans, och det glädjer mig att vi tar skott då vi vanligen vill spela oss in på mål i alla lägen. Tyvärr så tappar vi lite sista 10 minuterna då Skiljebo återigen får ta över initiativet och gör två enkla mål vilket kanske inte är helt rättvist men dom gör det bra och är väldigt effektiva på de lägen dom skapar i andra halvlek. Vi gratulerar Skiljebo för en bra match och låter resultatet tala sitt klara språk då dom vann rättvista...Vi däremot tar med oss att vi fick 18 spelar som fick 45 minuter vardera, samt att Bove, Strandis och Alva spelade hela 90 minuter...Bra tjejer :) Vi kommer bli bättre och bättre under dessa 7 veckor till seriestart.. Så kämpa på! Division 3/4 Dam 19 mar 0kommentarer