19:00

Västerås IK

Referat

Referat: Gideonsbergs IF 2 - Västerås IK

En tuff match mot ett välorganiserat Västerås IK. Vi möter en tuff motståndare som jobbar hårt . Vi får en kanonstart med 1-0 i 7 minuten samt 2-0 i den19 minuten. Vi har grepp om matchen även om VIK kontrar väldigt vasst. Tyvärr så släpper vi in ett reduceringsmål 1-2, i minut 33, och då är VIK på gång. Det är mycket kamp och båda lagen har svårt att skapa ett eget spel. Planen är inte bra så det är svårt att bemästar underlaget och det i sin tur gör att det är många fel pass i båda lagen.
Den andra halvleken är det VIK som börjar bäst och dom gör också 2-2 i 54 minuten. Helt rättvist i det läget av matchen.
Matchens sita halvtimme är det mycket hårt jobbande lag som båda verkligen vill framåt och lägen för ett ledningsmål saknas verkligen inte. VIK har ett ribbskott och vi har en bra frispark som deras målvakt gör en fin parad på.
Sett över 90 minter så är resultatet 2-2 helt rättvist. Roligt med två lag som jobbar hårt och vill framåt, även om det var väldigt lite skönspel. Kan bero på underlaget men ochså på två väldigt starka lag.
Tycker att vi idag ej får till något lugn i vårt eget spel, några bra kombinationer på offensiv planhalva är de som vi får ihop. Vi jobbar bra och ALLA visar stor arbetsvilja och bra inställning. Idag kändes planen liten och det gör att det blir mycket närkamper. Båda målen är det Madde och Sara som är involverade i, på ett klokt sätt. 1-0 Madde bryter igenom på vänster sida, spelar Sara till höger om sig, som i sin tur styr ut till höger där Bovve kommer fri och lägger bollen lugnt i mål. 2-0 målet är det våra vassa fw som löser det genom Saras pass till Madde som kyligt lobbar målvakten. Självklart är många andra med i förspelet till målen men runt straffområdet visade Strandis, Sara, Madde och Bovve sin offensiva kvaliteer.
Tycker att vi i det hela gör en bra match även om skönspelet uteblev. Dagens GIF lirare blev Maldina Hikes som gör ett kanon inhopp och stänger sin kant på ett beundrasvärt sätt. ... men alla på plan förtjänar beröm!
Våra motståndare då? Ett bra lag som kommer vara topp i serien även denna säsong, fast dom är nykomlingar. Spelar en snabb omställnings fotboll som är tuff att försvara sig mot och det kommer alla lag att få känna på.