16:00

IF Eker Örebro

Referat

Referat: Gideonsbergs IF 2 - IF Eker Örebro

Äntligen fick vi lite värme.. nu var vi på Råby IP. En dålig plan som både är hård och gör att bollen rullar otroligt snabbt . Matchen mot dagens motstånd IF Eker, från Örebro, startar i ett otroligt tempo som vi uppfattar som lite stökigt. Dom är tuffa, utan att vara fula på någe sätt. Det spelsättet hade vi svårt att bemästra under de första 20 minuterna då bollarna skickades långt och väldigt chansartat spel över till våran planhalva på ett tillslag. Tyvärr så är vi inte kyliga nog att hålla lugnet i vårt eget spel och i det läget tycker jag att Eker för matchen. Efter ca 20 minuter börjar det mattas av och vi kan börja sakta rulla boll på backen. Vi får till några bra hörnor som blir farliga samt några halvlägen men matchen är ganska chansfattig under de första 45 minuterna.

I halvtid pratade vi om några förändringar och att ha mycket större tålamod. Vi har ett lugnare spel i andra och ju längre matchen lider så har vi mer och mer av spelet och till slut i minut 52 så vinner Ella en boll som hon först skjuter i ribban sen via målvakten styrs till bortre delen av målet där Sara dyker upp och trycker upp den i nättaket. Välförtjänt! Inte så långt efter så vinner vi bollen igen högt upp i banan och Theo skickar ett inlägg som dom lite olyckligt styr över egen målvakt. 2-0 hur som.

Under hela 90 minuter så skapas det inga farliga lägen på vår planhalva. Någon halvchans och skott långt utifrån är det närmaste Eker har…men tyvärr får vi ej hålla nollan idag då vi oturligt missar bollen på mitten o dom står två fria spelare från halva plan, fria med målvakten. Strandis är snabb och jagar ifatt dessa men oturligt nog halkar i samma veva som hon ska ränsa bort bollen och deras lagkapten är fri, kyligt rundar hon Emilia o lägger bollen i mål….i minut 98????

Vad är orsaken till detta tillägg? Efter matchen så ber Domaren om ursäkt för det långa tillägget som han inte kunde förklara. Som tur inte avgörande i matchen.

Sammanfattningsvis så gör vi en helt OK insatts, vi kan mycket bättre och just tålamodet är den faktor som kommer bli viktig framöver. Individuellt gör vi det bra och vi sliter och kämpar mot ett fysiskt lag men som grupp får vi det inte helt att stämma. Alla sköter sina uppgifter och till matchens lirare valde vi Sara Eklund som jobbade hår och löpte otroligt mycket under hela matchen.

Dagens motståndare då? Ja IF Eker är jobbiga att möte och den ”RAKETFOTBOLL” som dom levererar är jobbig och väldigt chansartad vilket säkert många lag lär få det jobbigt med. Inte många kortpassningar men dom har en idé som fungerar för dom.